«اینجا پول و قدرت حرف اول را میزند و زن بودن یک امتیاز منفی است»، این واکنش یکی از زنان پارلمان اروپا است که نسبت به چینش کمیتههای کلیدی این پارلمان نظیر امور خارجه، بودجه و اقتصاد معترض است.در همین زمینه عضو لابی زنان اروپا ژرومین آندولفتو در روز جمعه میگوید که «در بسیاری از کمیتههای پارلمان اروپا مردان اکثریت را تشکیل میدهند».این در حالی است که در این دوره شاهد اولین کاهش نسبت حضور زنان در پارلمان اروپا هستیم.
از زمانی که در ژوئن ۱۹۷۹(۱۳۵۷) نمایندگان پارلمان اروپا با رأی مستقیم مردم انتخاب شدند، در سال ۲۰۱۹ پارلمان اروپا شاهد بیشترین حضور بانوان نماینده با ۳۹.۳ درصد بود.
با این وجود ۷۲۰ نفر به پارلمان اروپا (دومین پارلمان جمعیتی جهان) راه یافتند که ترکیب برخی کمیسیونها گویای همه چیز است، به طوری که در کمیسیون امور خارجه از ۷۹ عضو آن تنها ۱۴ نفر زن هستند. کمیسیون بودجه از میان ۴۰ عضو تنها پذیرای ۸ زن است و از ۶۰ عضو کمیسیون اقتصاد تنها ۱۶ نفرشان زن هستند.
تصاحب کرسیهای پارلمان توسط بانوان یکی از شاخصهای هدف توسعه پایدار سازمان ملل متحد است، در همین اثنا گزارش اداره آمار کمیسیون اروپا حاکی از آن است که میانگین جهانی تصاحب کرسیهای پارلمان توسط زنان، ۴/۲۶ است. تنها سه کشور رواندا با ۶۱.۳ درصد، کوبا با ۵۳.۴ درصد و نیکاراگوئه با ۵۱.۷ درصد اکثریت کرسیهای پارلمان خود را به زنان سپردهاند. البته در کشورهای مکزیک و امارات عربی متحده کرسیهای پارلمان به طور مساوی میان زنان و مردان توزیع شده است.
نماینده راست افراطی پارلمان اروپا پائولو بورکیا میگوید که در این دوره به دنبال کاهش یا حذف حقوق کلیدی، عدم تبعیض و قوانین برابری جنسیتی در اجتماع هستیم.اما از سویی دیگر نماینده چپگرای پارلمان اروپا با تأکید بر اینکه گروههای راست افراطی در این دوره زنان پرقدرتی دارند، میگوید که «رویکردهای آنها عمدتاً درباره حقوق زنان خصمانه است».
کارشناسان اروپایی معتقدند که برای پایان دادن به نابرابریهای کاری جنسیتی این قاره، نیازمند افزایش مشارکت زنان در بازار کار و استقلال اقتصادی زنان و مردان، کاهش حقوق و شکاف حقوق بازنشستگی جنسیتی، مبارزه با فقر در میان زنان و ترویج برابری بین زنان و مردان در تصمیمگیری است.
لینک کوتاه این خبر: https://khanebahari.ir/?p=10252