به گزارش خانه بهاری؛ عبارتی از «بنجامین فرانکلین»، فعال مدنی آمریکایی، در ذهنم بالا و پایین می شود که به زیبایی گفت: «زندگی واقعی شما زمانی است که کاری برای کسی انجام دهید که توان جبران محبت شما را نداشته باشد». اهدای خون، مصداق واقعی این جمله عمیق است. بذل و بخشش ها همیشه سخت و قابل ستایش است؛ اما اگر درباره خون باشد، کمی متفاوت می شود.
در ادامه گفت و گوی صمیمی یکی از پزشکان سخاوتمند در زمینه اهدای خون با پایگاه خانه بهاری، را می خوانیم.
انگیزه اهدای خون
دکتر بهزاد شیروانی اظهار کرد: بنده بعد از فارغ التحصیلی، هم جهت کمک و هم به خاطر اینکه فواید زیادی در اهدای خون وجود دارد، این عمل پسندیده را شروع کردم. قبل از آن هم در سرداشتم؛ ولی شرایط نوجوانی، درس، مدرسه و بعد دوران دانشجویی این اجازه را نمی داد.
حس فرح بخش
او ادامه داد: همواره به تشویق افراد گوناگون جهت اهدای خون می پردازم که یک حس فرح بخش و خوبی بعد از آن به شخص دست خواهد داد؛ به طوری که اگر فردی یکبار امتحان کند، همان حس سبکی مشوق او می شود.
این پزشک شیرازی تصریح کرد: به افرادی که برای حجامت به مطب مراجعه می کنند نیز همواره توصیه می کنم خون خود را به بیماران چشم انتظار تقدیم کنند، چه بسا همان یک کیسه خون باعث نجات جان یک انسان شود.
کاش برای اهدا به اندازه حجامت تبلیغ می شد
شیروانی که در صدایش افسوسی حس می شود، ادامه می دهد: آن قدری که برای حجامت تبلیغ می شود برای اهدای خون، فرهنگ سازی و یا تبلیغات خاصی صورت نمی گیرد تا فواید آن را بیان و مردم را به سمت اهدای خون دعوت کنند.
او افزود: در حجامت، هم خون هدر میرود و هم هزینه پرداخت می شود؛ در حالی که اهدای خون، رایگان انجام می شود و فواید بعدی آن نصیب فرد اهدا کننده خواهد شد. از نظر معنوی هم ثواب دنیوی و اخروی خواهد داشت.
فرهنگ سازی برای اهدای خون
می پرسم دکتر، دانشجویی را هم به این سمت تشویق کرده اید؟ که می گوید: نه تنها دانشجویان که بیماران و نیز بسیاری از افرادی که با آن ها در ارتباط هستم را همواره به سمت اهدای خون تشویق کرده ام وتوصیه می کنم در این ماه نذر خون را فراموش نکنند.
خانواده نیز مرا همراهی می کنند
شیروانی با انرژی خاصی که در کلامش جاری است، ادامه می دهد: بنده تقریبا هر ۳ ماه یکبار اهدای خون را انجام می دهم و افرادی از خانواده را که مشکل کم خونی و شرایط مشابه نداشته باشند با خود همراه می کنم. فرزندم نوجوان است؛ ولی دیگر بستگان از جمله برادرزاده، داماد، باجناق و همکاران مرا همراهی می کنند.
منافع دنیوی و اخروی
این پزشک معتقد است: این کار هم منافع دنیوی و هم اخروی دارد و درست مانند اهدای عضو، اهدای خون نیز برای هر شخص اتفاق می افتد و هر کار خیری که شخص دریافت کننده انجام دهد تا آخر عمر ثوابش به شخص اهدا کننده نیز تعلق میگیرد.
با اهدا، خون را جوان کنیم
شیروانی اضافه کرد: گلبول های قرمز ۱۲۰ روز عمر دارند که وقتی از بین بروند باید جایگزین شوند؛ وظیفه گلبول قرمز انتقال اکسیژن و غذا برای بافت هاست که اگر تجدید نشود، نمی تواند کاری انجام دهد و در کار خود می لنگد.
اهدای خون حتی در دوران کرونا
از دکتر پرسیدم در دوران کرونا اهدای خون داشته یا خیر که اظهار کرد: در دوران کرونا نیز همواره اهدای خون داشتم و این روند قطع نشد و حتی مواقعی که شیراز نبودم نیز اهدای خون را انجام می دادم.
خاطره اهدا خون به فاصله ۲ هفته
شیروانی با شکرگزاری از این توفیق ادامه می دهد: در شرایط خاصی به فاصله ۲ هفته اهدا را انجام دادم؛ به این دلیل که من مقطعی مسئول درمانگاه سپاه بودم و به تازگی شیراز خون داده بودم؛ ولی کوار همیشه مرا دعوت می کردند و آن روز هم در مراسم خاصی شرکت کردیم که گفتند شما مسئول هستید و اگر خون اهدا کنید، اثر بخش است که به هر حال با وجود فاصله کم، توفیق اهدا داشتم.
اهداکنندگان خون تغذیه خاصی دارند؟
او در توضیح اینکه بیشتر افراد گمان میکنند که اهداکنندگان خون افراد ویژه ای هستند و تغذیه مخصوصی دارند، گفت: این چنین نیست و من فقط میوه جات و مواد غذایی که طبع گرم داشته باشند را بیشتر استفاده می کنم.
فکر انجام کار خیر باید همه جانبه باشد
این پزشک شیرازی با گروه خونی B+ از رکورد داران اهدای خون در بین پزشکان است و تاکنون ۴۲ بار توفیق این مهم را کسب کرده است؛ اما سخاوتمندی او به اهدای خون، ختم نمی شود. او در این باره می گوید: صرفاً برای تشویق دوستان شما می گویم که مثلاً بنده عضو یک گروه هستم که ابتدای هر ماه قمری ۱۰ تا ۱۵ رأس گوسفند جهت سلامتی آقا امام زمان (عج) ذبح می کنند و گوشت آن بین نیازمندان توزیع می شود؛ بنابراین معتقدم کار خیر باید در همه ابعاد دنبال شود.
جوانان با مراجعه به بخش جراحی نیاز به خون را ببینند
شیروانی که با تمام وجود پاسخگوی خانه بهاری بود، گفت: به نظر بنده خوب است جوانان هر از گاهی به اتفاقات بیمارستان و پشت در اتاق عمل ها سر بزنند و با چشم خود نیاز به خون را ببینند تا به سمت اهدای خون رو بیاورند. در بعضی موارد و برخی گروه خونی ها مانند O منفی، حکم طلا را دارد که با اهدای خون می توان این نیاز را برطرف کرد.
انتهای پیام//
لینک کوتاه این خبر: https://khanebahari.ir/?p=4622