«خانواده» در برابر «تعالی»

به گزارش خبرنگار خانه بهاری؛حجت الاسلام «محمد استوار میمندی» مدیر سابق حوزه‌های علمیه فارس از استخراج 10 موضوع اولویت‌دار در این طرح خبر داده بود که طلاق، بالا رفتن سن ازدواج، اخلاق جنسی، مواد مخدر و پیامدهای ناشی از آن، کمرنگ شدن ارتباطات خانوادگی، فرزندآوری و چالش جمعیت، همسرداری و آداب آن، تربیت فرزندان، سنت‌های نادرست و درست دست و پاگیر در مسئله ازدواج و فضای مجازی و آثار و پیامدها را شامل می شود.

حالا اما این سئوال پیش می آید که بعد از سپری شدن 4 سال، طرح خانواده متعالی به چه مرحله ای رسیده است؟ آیا به دورهمی در جلسات اداری ختم شد یا در جامعه تاثیرگذاری عینی داشته است؟

چند روز دیگر رئیس جمهور به فارس سفر می کند و زمینه ای مناسب برای پیگیری طرح خانواده متعالی فراهم می شود. نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز، چندی پیش در خطبه‌های نماز جمعه شیراز نسبت به این طرح واکنش نشان داد و گفت: طرح خانواده متعالی برای نخستین بار در فارس تدوین شد و مسئولان و مدیران استان باید در سفر پیش روی رئیس جمهور مقدمات و اعتبارات مورد نیاز اجرای آن را مطالبه و درخواست کنند.

آیت الله «لطف الله دژکام» از قول مساعد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تاکید ویژه بر مسائل اجتماعی و فرهنگی در دومین سفر رئیس جمهور و هیات دولت سیزدهم به فارس خبر داد و افزود: خانواده در اسلام بنیان بسیار محکمی دارد و همه مردم و مسئولان باید این جایگاه را ارج گذاشته بگذارند تا دشمن به بنیان خانواده ضربه نزند.

 پایگاه خبری «خانه بهاری» که پرداختن به موضوعاتی با محور خانواده را وظیفه اصلی و رسالت بنیادی خود می داند، طرح خانواده متعالی را پیگیری کرده است تا روشن شود که آیا طرح خانواده متعالی نیز به باید به بایگانی طرح های هیجانی و بی سرانجام سپرده شود یا نه؟

سئوال دیگر اینکه از ۱۰ برنامه مقدماتی، ۵۰ طرح آموزشی و ۵۹ برنامه حمایتی چه تعدادی اجرایی شده است؟

در گام نخست، برای ارتباط با مدیر کل دفتر امور زنان و خانواده استانداری فارس از هفتم شهریور و پیش از سفر وی به کربلا تلاش شد که متاسفانه تا امروز بی نتیجه مانده است. قرار شد سئوالات ارسال و پاسخ ها در قالب صوت ارائه شود که البته با وجود پیگیری ها بی جواب ماند.

«زهرا یقطین» که در دوره چهام، عضو شورای اسلامی شهر شیراز بود، پیش تر در یک فایل صوتی گفته است: برنامه‌هایی تعیین شد و در سند فرهنگی مهندسی هم آمد، اما تا کنون یک ریال بودجه برای عملیاتی شدن آن تخصیص داده نشده است.

وی اضافه کرده است: دستگاه ها با توجه به شرح وظایف ناچار بودند اقداماتی را در این حوزه با مقدورات خود انجام دهند، اما با توجه به عدم تخصیص اعتبار، نهادهای مربوطه اقدامات مفیدی داشته و البته درصد تحققی اعلام نکرده اند.

معاون تبلیغ و امور فرهنگی مرکز مدیریت حوزه علمیه استان فارس نیز با اشاره به اینکه کارهای پژوهشی نیازمند بودجه است به خانه بهاری گفت: برای انجام امور پژوهشی خانواده متعالی، طرح نوشته و به استانداری تحویل داده شد، اما بودجه ای اختصاص ندادند و متاسفانه کار خاصی انجام نشد.

«عبدالرحیم مویدی» افزود: با وجود برگزاری جلسات و پیگیری ها نیز هزینه ای تامین نشد و از آنجا که کارهای پژوهشی و بهره گیری از پژوهشگر نیازمند بودجه است کاری از پیش نرفت.

وی با تاکید بر اینکه در صورت تخصیص بودجه برای اجرایی شدن طرح خانواده متعالی آمادگی و ظرفیت های لازم وجود دارد، اضافه کرد: پیشنهاد دادیم که با اختصاص هزینه ای از مبلّغ های مساجد در مساجد و محلات جهت تبلیغ طرح خانواده متعالی استفاده شود که بودجه همان نیز تامین نشد.

مدیر سابق حوزه های علمیه استان فارس و مدیر فعلی مجتمع آموزشی پژوهشی تبلیغ حوزه های علمیه کشور با اشاره به اینکه طرح خانواده متعالی در اوایل سال ۱۳۹۸ به عنوان جزیی از نقشه مهندسی فرهنگی کشور در شورای فرهنگ عمومی استان مصوب و از ۵ کارگروه تشکیل شده است، گفت: کارگروه محتوا و پژوهش بر عهده حوزه علمیه استان قرار گرفت که در این خصوص بیش از ۴۰ جلسه کارگروه علمی پژوهشی برگزار و نقشه راه برای پشتیبانی محتوایی از این طرح ترسیم شد.

حجت الاسلام «محمد استوار میمندی» با بیان اینکه راهبرد کارگروه، توجه به اصالت‌های دینی و پرهیز از ترجمه و تقلید از سبک‌های غربی و شرقی و وارداتی با توجه به منابع اصیل دینی بود، افزود: در راستای معرفی این طرح، همایشی در اسفند ۱۴۰۰ برگزار و با استفاده از نظرات اساتید حوزه و دانشگاه، همچنین فعالان فرهنگی اجتماعی زوایای طرح تبیین شد.

وی اضافه کرد: در خرداد سال گذشته نیز در گردهمایی مشترک ائمه جمعه و روسای آموزش و پرورش شهرستان‌های فارس پس از معرفی طرح درخواست شد که ائمه جمعه و مدیران آموزش و پرورش مسائل مربوط به خانواده را در برنامه های خود بگنجانند و ائمه جمعه در خطبه‌ها جایگاهی را برای پرداختن به خانواده تعریف کنند. البته پیگیری‌ های دیگری نیز برای گفتمانی کردن طرح خانواده متعالی انجام شد که پس از آن به قم منتقل شدم و فکر می‌کنم پس از آن، فعالیت در این زمینه متوقف شد.

استوار میمندی با تاکید بر اینکه پشتیبانی های مالی به دلیل بوروکراسی های اداری و عدم اهتمام لازم از سوی مسئولان ضمانت اجرایی پیدا نکرد، ادامه داد: الزام مجموعه‌های مختلف به عامل جدی‌تری مانند مصوبه شورای فرهنگ عمومی نیاز داشت و کارگروه‌ها به تنهایی نمی‌توانستند کار را پیش ببرند.

وی که اعتقاد دارد اجرایی شدن طرح خانواده متعالی به بودجه استانی و مخصوص نیاز دارد، گفت: پس از روی کار آمدن دولت جدید با وجود اعلام آمادگی شورا و دولت، نهادِ واسطه که پیگیر این ماجرا شود و به عنوان دبیرخانه طرح همه کارگروه‌ها را به هم پیوند دهد و مشکلات مالی آنها را برطرف و نیازهایشان را پشتیبانی کند، وجود نداشت.

استوار میمندی افزود: امیدواریم با توجه به مصوبه‌ای که در شورای فرهنگ عمومی استان از سال ۹۸ موجود است، طرح خانواده متعالی پیگیری و احیا شود.

مسئول امور زنان و خانواده اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با اعلام اینکه طرح خانواده متعالی در این اداره متوقف نشده است، گفت: اداره فرهنگ و ارشاد استان، کمیته ترویج و تبلیغ خانواده متعالی بوده و طی سال گذشته تاکنون از این طرح حمایت مالی کرده است.

«سارا گرگین» پوشش اخبار این طرح در رسانه ها، بارگذاری ویدئوها در آپارات با موضوع خانواده و جوانی جمعیت و تبلیغات شهری را از جمله فعالیت ها برشمرد و اضافه کرد: برگزاری دوره‌ خانواده فطری طی سال گذشته در شهرستان‌ها از دیگر اقدامات بود و پس از مهرماه و بازگشایی مدارس، این دوره‌ها را در ۱۰ شهرستان دیگر ادامه خواهیم داد.

این اقدامات با توجه با اهمیت موضوع خانواده چندان هم چشمگیر به نظر نمی رسند. همان طور که در ابتدی گزارش گفته شد، سفر رئیس جمهور و دولت سیزدهم در پیش است؛ فرصتی که نباید از سوی مسئولان فرهنگی و اجتماعی استان هدر برود تا این طرح که آینده فارس و در نگاه کلان تر کشور را در گرو دارد به انجام برسد و اجرایی شود.

انتهای گزارش//

لینک کوتاه این خبر: https://khanebahari.ir/?p=6640

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − دوازده =