[کد کوتاه]
کاهش ساعات اداری مادران شاغل در حال پیگیری است
«مادران شاغل همواره نسبت به فرزندان خود احساس گناه می کنند؛ چراکه وقت کمتری را با آنها می گذرانند…» این را فونوش حقانی پور یک روانشناس میگوید. معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور زهرا بهروز آذر شنبه گفت که «کاهش ساعات اداری مادران شاغل در حال پیگیری است و با همکاری سازمان امور اداری استخدامی در حال بررسی هستیم تا این قوانین تنقیح و مجدد در دستور کار تمام نهادها قرار گیرند.
این در حالی است که اردیبهشتماه امسال نمایندگان مجلس شورای اسلامی با پیشنهاد کاهش ساعت کارکنان زن دستگاههای اجرایی به ۲۰ ساعت در هفته مخالفت کردند.
آذرماه سال ۱۳۹۵ بود که قانون «کاهش ساعت کار بانوان شاغل دارای شرایط خاص» از سوی رئیسجمهور ابلاغ شد. قانونی که بر اساس آن، ساعات کار هفتگی بانوان شاغل «دارای شرایط خاص» با معلولیت شدید، دارای فرزند یا همسر با معلولیت شدید و مادران شاغل با کودک زیر ۶ سال اعم از رسمی، پیمانی و قراردادی از ۴۴ ساعت در هفته به ۳۶ ساعت کاهش یافت.بااینوجود نماینده مردم اردکان در مجلس محمدرضا صباغیان «کانون آرامش در خانواده زن است»، اما متأسفانه امروز بیشترین آسیبهای اجتماعی موجود اعم از اعتیاد، طلاق و مشکلات دیگر به این دلیل است که «زن مجبور است همراه با مرد از صبح تا پایان روز مشغول به کار شود».
تحقیقات نشان میدهد که اگر برای مادران شاغل قوانین حمایتی مناسب وجود نداشته باشد، خانمها به نداشتن فرزند روی میآورند و معمولاً ترک شغل کمتر اتفاق میافتد.
دکتر ابوطالب سعادتی شامیر، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران، میگوید که زنانی که انتخاب میکنند شاغل باشند باید بتوانند بین نقشهای مختلف هماهنگی به وجود بیاورند تا هیچکدام از بخشهای زندگی آنها دچار آسیب نشود و «باید با تدبیر و خویشتنداری درصدد رفع مشکلات برآیند». اما در مقابل آرزو قاسمی، فعال حوزه زنان و ارتباطات و رسانه، میگوید که کارکردن زنها بیرون از منزل مسئلهای است که این روزها با بالارفتن هزینههای زندگی و فشارهای اقتصادی به امری رایج و حتی واجب تبدیل شده است، اما «اشتغال زنان و نحوه کار آنها باید با روحیات و نیازهای یک زن و خانوادهاش همخوانی داشته باشد» و در این مسیر نیاز به حمایت دارند.
حجیه بیبی رازقی نصرآباد، دانشیار جمعیتشناسی مؤسسه تحقیقات جمعیت کشور، معتقد است که اگر مسائل حمایتی از مادران شاغل را در نظر نداشته باشیم و پیوسته تأکید کنیم که وظیفه اصلی زنان همسری و مادری است صرفاً نادیدهگرفتن مسائل است. گاهی شرایط جامعه ایجاب میکند که زن و مرد هر دو دارای درآمد باشند تا بتوانند مسائل اقتصادی و هزینههای زندگی را تأمین کنند و خیلی از زنان نیز باید شاغل باشند و اصلاً حیف است از تواناییهای آنها استفاده نشود، بنابراین باید قوانین حمایتی مناسب وجود داشته باشد و «دولت باید خود را مسئول مراقبت از فرزندان و جمعیت بداند.»
لینک کوتاه این خبر: https://khanebahari.ir/?p=13497