میان وعده‌های غذایی کودک و نکات کلیدی در تغذیه او

حذف نکردن وعده غذایی،توجه به میان وعده‌های مناسب،حفظ فاصله میان وعده با وعده‌های غذایی،همراهی افراد خانواده در اصلاح الگوی غذایی کودک و ایجاد امکان تحرک مناسب، 5 نکته کلیدی در بهداشت تغذیه کودکان است.

وعده های غذایی هرگز حذف نشوند

مدیر گروه تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مصاحبه با پایگاه خبری خانه بهاری گفت: کودکان گروه وسیع سنی را شامل می شوند؛ از ۲ سالگی تا حدود ۱۰ الی ۱۲ سالگی در این گروه جای می گیرند که این مدت به دو دوره قبل و بعد از رفتن به مدرسه تقسیم می شود و نکتۀ اساسی در مورد مبحث مهم تغذیه در هر دو دوره این است که نباید به هیچ عنوان وعده های غذایی صبحانه، ناهار و شام حذف شود.

خواب دیر وقت سبب حذف صبحانه

دکتر مرضیه اکبر زاده اظهار داشت: مشکلی که چند سالی است والدین از آن گلایه می‌کنند، حذف وعده صبحانه، به دلیل برهم خوردن نظم خواب کودکان است؛ یعنی کودک شب را دیر وقت خوابیده و روز او از ناهار یا میان وعده قبل از ناهار آغاز می‌شود که اثر مخربی بر تغذیه و سلامت کودکان دارد.

غفلت از صبحانه، هرگز

وی افزود: کودک از یک سو خواب شب را که تأثیر مهمی بر رشد او دارد از دست داده و از سوی دیگر صبحانه که اتفاقاً آن هم در رشد او اثر فراوانی دارد را از دست می‌دهد و در ادامه روز هم میل چندانی به خوردن غذا ندارد و عملاً وعده های دیگر را هم از دست می دهد؛ بنابر این صبحانه مهم است و هرگز حذف نشود.

اهمیت میان وعده/ تنقلات آماده ممنوع 

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد:در بحث میان وعده‌ها گذشته از اهمیت خود میان وعده، اینکه چه چیزی استفاده شود نیز بسیار مهم است.

مهم است که به جای خوردن تنقلات آماده مانند چیپس، کیک و به ویژه خوراکی های شیرین توسط کودک، از انواع میوه و مغزها، لبنیات و مشخصاً ماست میوه ای استفاده شود.

اکبر زاده بیان کرد: برای ایجاد تنوع، در فواصلی، چیپس های خانگی جایگزین شود؛استفاده از تنقلات مفید خانگی در خانواده ها به فراموشی سپرده شده است و کودکان تصور می‌کنند تنقلات فقط به صورت آماده باید بخورند مانند انواع بستنی، پفک و چیپس که مواد مغذی را تأمین نمی‌کند.

حفظ فاصله میان وعده با وعده های غذایی

این متخصص تغذیه افزود: گذشته از تأکید بر استفاده نکردن از غذاهای شیرین و قندهای ساده در میان وعده ها، حفظ فاصله مناسب بین میان وعده با وعده های غذایی نیز مهم است.

یعنی مثلاً به این صورت نباشد که کودک نزدیک ناهار، بستنی یا آب میوه بخورد و در او حالت بی اشتهایی ایجاد شود.

همراهی خانواده ضامن اصلاح الگوی غذایی کودک

مدیر گروه تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: نکته پر اهمیت دیگری که والدین باید به آن توجه داشته باشند این است که اصلاح الگوی غذایی کودکان در همراهی خانواده شکل می گیرد؛ یعنی نمی شود که مثلاً پدر و مادر خود شیرینی مصرف کنند و به کودک توصیه کنند مصرف نکند؛ بنابراین هر کاری که انتظار می رود کودک انجام دهد، ابتدا باید به صورت عملی توسط سایر اعضای خانواده، به ویژه مادر انجام گیرد.

تحرک، لازمه تکمیل فرایند بهداشت تغذیه

دکتر اکبر زاده اظهار کرد: فراهم کردن فضای کافی برای تحرک کودک لازم است؛ یعنی برنامه ریزی شود که اگر در منزل فضایی برای بازی و هیجان و ورزش کودک وجود دارد که بسیار عالی و اگر نیست با بردن کودکان به محیط های عمومی، مثل پارک یا حتی پارکینگ ها یا حیاط خانه مادر و پدر بزرگ ها، امکان تحرک مناسب فراهم شود.

او افزود: از یک سو سبب هضم غذا و احساس گرسنگی و از سوی دیگر ایجاد نشاط و شادابی در آن ها می شود و زمینه تغذیه مناسب را برای کودکان فراهم می کند.

انتهای پیام//