مهار استرس امتحان، هنر خانواده است / امتحان پایان دنیا نیست  

سخن از امتحانات خردادماه که می‌شود،اضطراب بر ذهن و زندگی دانش آموز و خانواده چیره می‌شود که متخصص امور خانواده معتقد است: مقداری احساس اضطراب، طبیعی است و هنر خانواده این است که استرس را مثبت بداند و مهار کند.

مشاور موسسه بهارنکو فعال در امور خانواده در گفت و گو با پایگاه خبری خانه بهاری بیان کرد:بگذارید دانش‌آموزان بدانند که نتیجه آزمون و امتحانات پایان دنیا نیست؛اگر کارها خوب پیش نرود، ممکن است بعدها هم بتوانند دوباره در امتحان شرکت کنند.

غزل پاریزی نژاد اظهار داشت:مهم است که والدین بتوانند تشخیص دهند که آیا فرزندشان بیش از حد تحت فشار است یا خیر؛سپس به کودک خود یادآوری کنند که احساس اضطراب طبیعی است.

وی به خانواده توصیه کرد: اگر اضطراب به جای کمک کردن، مانع فرزند می‌شود، فرزندتان را تشویق کنید تا فعالیت‌هایی را که در روز امتحان انجام می‌دهد تمرین کند.

بگذارید فرزندتان با ترس روبرو شود

پاریزی نژاد گفت: حل نمونه سوالات گذشته به دانش‌آموز کمک می‌کند احساس ترس کمتری داشته باشد؛ به کودک خود کمک کنید تا با ترس‌های خود روبرو شود و به جای اجتناب از آنها، به فعالیت‌های خود سامان دهد.

مشاور موسسه بهارنکو اضافه کرد: او را تشویق کنید تا به آنچه می‌داند و زمانی که برای مطالعه اختصاص داده است فکر کند تا اعتماد به نفس بیشتری داشته باشد.

پاریزی نژاد افزود: دانش آموز نگرانی‌های در مورد میزان موفقیت در امتحان، روش درست مطالعه، احساس آمادگی یا داشتن زمانی برای مطالعه دارد و می‌پرسد این حجم از اطلاعات را آیا می‌تواند به خاطر بیاورد یا نه.

همدلی با دانش آموز

وی ادامه داد: وقتی خانواده علت اضطراب را بشناسد بهتر و موثرتر عمل می‌کند و فارغ از اینکه کدام دلیل بیشتر باعث اضطراب می‌شود فرزند به همدلی و درک و حمایت خانواده نیاز دارد در حالی که بسیاری از کودکان احساس می‌کنند بیشترین فشار در زمان امتحان از جانب خانواده‌‌هایشان است.

قوت قلب ‌دهید

پاریزی نژاد گفت: مطمئن شوید که فرزندتان جایی راحت برای مطالعه دارد؛ می‌توانید با سوال پرسیدن یا گرفتن نمونه سوالات گذشته برای تمرین، چک کردن خلاصه برداری‌ها و.. از او حمایت کنید. تاریخ امتحاناتش را در تقویم تان یادداشت کنید. پیگیری و اطلاع شما به او قوت قلب می‌دهد.

خانواده دوام دارد، امتحان دوام ندارد

این کارشناس اظهار داشت: وقتی فرزندتان تمام روز در حال مرور و درس خواندن است، نگران کارهای خانگی که انجام نشده یا اتاق خواب نامرتب است نباشید. این زمان اصلا زمان مناسبی برای غر زدن، انتقاد کردن و به طور کلی آموزش های سخت تربیتی نیست.آرامش داشتن، خود می‌تواند کمک کند. به یاد داشته باشید، امتحانات برای همیشه دوام ندارند.

پاداش دهید اما نه هر پاداشی/ تفریح هم باشد

وی ادامه داد: با فرزندتان، به پاداش هایی برای مرور کلی  و پشت سر گذاشتن هر امتحان فکر کنید، نیازی نیست که پاداش‌ها بزرگ یا گران باشند چیزهای ساده‌ای مانند تهیه غذای مورد علاقه ، یک دسر یا ژله میوه ای، رفتن به یک پارک خاص یا تماشای تلویزیون باشند.

پاریزی نژاد گفت:اکثر والدین فرزندان خود را از تماشای تلویزیون، استفاده از تلفن همراه، بازی های ویدیویی یا معاشرت با دوستان خود در زمان نزدیک شدن به امتحانات محدود می کنند. با این حال، نیاز کودک به تعامل اجتماعی و تفریح ​​باید جدی گرفته شود.

به گفته او اینکه فرزندتان به مدت طولانی روی کتاب‌های درسی و نمونه سوالات و.. فکر کند، به توانایی او در تمرکز، بازیابی و حفظ اطلاعات آسیب می‌زند؛ زمانی را برای بازی و تفریح ​​در نظر بگیرید تا فرزندتان بتواند آرامش داشته باشد و استرس را از بین ببرد و دوباره شاداب شود.

خواب کافی شب امتحان یا مطالعه تا لحظه آخر؟

پاریزی نژاد اظهار کرد: خواب خوب باعث بهبود تفکر و تمرکز می شود. بیشتر نوجوانان به ۸ تا ۱۰ ساعت خواب در شبانه روز نیاز دارند.

این کارشناس گفت: بین مطالعه تماشای تلویزیون یا استفاده از رایانه و رفتن به رختخواب نیم ساعت یا بیشتر زمان بگذارید تا به او کمک کنید تا خواب خوبی داشته باشد.انباشتن تمام مطالب برای شب قبل از امتحان معمولا ایده بدی است؛ خواب برای فرزند شما بسیار بیشتر از چند ساعت مطالعه وحشتناک لحظه آخری مفید خواهد بود.

راهکارهای موثر در کاهش اضطراب

این مشاور تحصیلی در مورد راهکارهای کاهش اضطراب بیان کرد: شب قبل از امتحان همه چیز را آماده داشته باشید مانند خودکار، آب، ماشین حساب، مداد، لباس راحت و غیره. همچنین صبحانه سبک بخورد چون به افزایش انرژی و تمرکز کمک می کند.

شناسایی مسیر برای رسیدن به محل امتحان و توجه به ترافیک، فراموش نکردن کارت ورود به جلسه، مراجعه به سرویس بهداشتی، تمرکز روی تمرینات تنفسی، دوری از افراد منفی گرا را این کارشناس پیشنهاد کرد.

پاریزی نژاد همچنین توصیه کرد دانش آموزان برگه امتحان را با دقت بخوانند، زیر کلمات کلیدی و دستورالعمل ها خط بکشند تا مطمئن شوند به آنچه خواسته می شود پاسخ می دهند، زمان بندی برای پاسخ به سوالات و دوباره خوانی پاسخ ها و تغییرات در پاسخنامه مد نظر باشد.

این کارشناس همچنین گفت:دانش آموزان وقتی امتحان خود را تمام کردند، قبل از شروع آمادگی برای امتحان بعدی، کمی استراحت کنند. کاری را انجام دهید که از آن لذت می برند یا با دوستان خود چت کنند.

انتهای خبر//