سفره پربرکت خلیج فارس؛ افزایش سرمایه گذاری آب با پروژه انتقال آب خلیج فارس
به عقیده کارشناسان محیط زیست احتمال آن می رود با اجرا شدن این طرح موقعیت آب وهوایی تغییر کند؛ هرچند که بر اساس نظر کارشناسان، میزان کمبود آب در مناطق مختلف کشور با یکدیگر تفاوت داشته و تنها تغییرات اقلیمی عامل خشکسالی کشور نبوده و فعالیتهای انسانی و مصرف بیرویه آب بهخصوص حفر چاهای عمیق و نیمهعمیق در بخش کشاورزی این روند را تسریع کرده اما همین اقدامات انسانی، مردم مناطق مرکزی کشور را بیشتر با این مسئله درگیر کرده است.
پیش تر معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در آیین آغاز عملیات لولهگذاری طرح آبرسانی خط انتقال آب خلیج فارس به استان فارس و احداث آب شیرین کن این طرح گفت: یکی از عوامل مهم توسعه انتقال آب و تامین آب شیرین توسعه اقتصادی وایجاد اشتغال درمنطقه است که به تلاشهای وزارت صمت این مهم در حال انجام می باشد.
در ادامه نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی نظرهای کارشناسان مبنی بر کویری شدن و تغییرات آب وهوایی در منطقه را بدون اساس اعلام می کند ومی گوید: حجم بسیار زیادی منابع آب در خلیج فارس وجود دارد که چنانچه از این منابع خدادادی استفاده نشود مشکلات کم آبی در استان بیشتر و پیامد های آن دوچندان خواهد شد.
جعفر قادری در نشست خبری خود استفاده از آب های ژرف و همچنین استفاده از آبهای غیرمتعارف را در شرایط فعلی استان را یک ضرورت می داند ومی افزاید: در کشور طرحهای شیرینسازی و انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به نقاط داخل سرزمینی روز به روز جدیتر دنبال میشود.
این نماینده مجلس میگوید:موضوعاتی مانند فعالیت واحدهای پتروشیمی مجوز اجرا آن دریافت شده ولی یکی از دلایل تاخیر آن بحث تامین آب بود که هم اکنون موضوع انتقال آب از خلیج فارس در دست اجرا است وموضوع شیرین کن آب خلیج فارس پیشرفت فیزیکی ۳۰درصدی دارد.
نماینده مردم شیراز و زرقان با بیان اینکه پروزه انتقال آب خلیج فارس بیش از ۵۰ کیلومتر آن لوله گذاری شده و در ۱۱ خط انتقال پروژه در حال فعالیت است می افزاید: با اجرای طرح انتقال چهار واژه سوآپ آب؛ تهاتر آب با پساب؛ پیش خرید آب وخرید تضمینی آب را وارد قانون کردیم که معتقدیم در این بخش چرخ سرمایه گذاری در استان فارس به حرکت می افتد.
به عقیده این استاد دانشگاه با آمدن خط آب به فارس؛ محدودیت ایجاد صنعت های آببر در استان فارس برچیده می شود و بستر اشتغال فراهم خواهد شد.
قادری مهم ترین اقدام برای حفظ این انتقال را تنظیم بازار آب در استان می داند که از سال تابستان سال آینده سرمایه گذار می تواند از پروژه خط انتقال آب استفاده کند.
عضو کمیسیون برنامه وبودجه مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه استان فارس در بخشهای مختلف با کمبود آب و افت شدید سفرههای آب زیرزمینی روبهرو است، به همین دلیل طرح انتقال آب از خلیج فارس چندین سال مورد بررسی قرار گرفته و قرار است این آب به دلیل هزینههای تمام شده در موارد صنعتی وکشاورزی استفاده شود.
نماینده مردم شیراز در خانه ملت با اشاره به مقدار مصرف آب در مصارف کشاورزی می گوید: براساس آمارها سالانه ۳۰۰میلیون لیترمتر مکعب منابع آبی در امر کشاورزی استفاده می شود که از این مقدار ۹۰میلیون مترکعب هدر می رود که تلاش داریم با انجام لوله گذاری بتوانیم بیش از ۱۰۰میلیون لیتر متر مکعب آن از طریق آب خلیج فارس و دیگر آب های های ژرف ورودخانه های استان این مقدار آب را تامین کنیم.
هر لیتر آب برای فارس سرنوشت ساز است
رئیس مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی هر لیتر آب برای استان بسیار سرنوشت ساز است، پیش تر گفته بود: باید توجه افراد جامعه را به اهمیت منابع آبی بیشتر کنیم تا بتوانیم در امر صحیح بهره وری از آب اقدامات ارزنده ای انجام دهیم.
محمد جعفرناظم السادات با اشاره به اینکه تامین آب سالم برای جمعیت شهرها هم اکنون یکی از نگرانی های بزرگ پیش روی دولتها است، افزود: در حال حاضر سطح آب در چاه هایی که برای تامین آب شهرها استفاده می شود با افت فراوانی روبرو بوده و در انتقال آب از دیگر حوزه ها نیز اقدامی حساس است.
این عضو هیات علمی دانشگاه شیراز با بیان اینکه شیرین کردن آب های خلیج فارس و همچنین ارسال آن به درون لوله های آب؛ راه گشای کمبود آب درایران نیست افزود:انجام چنین اقدامی بدون مطالعات علمی ؛شوری و افزایش گرما درآب های خلیج فارس و تغییر اتمسفردر منطقه به همراه خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه در بحث شیرین کردن و انتقال آب دریا گفته بود که آب شیرین کن هاى کشورهاى جنوبى خلیج فارس از چند دهه پیش استخراج آب هاى خلیج فارس را آغاز کرده اندگفت: این موضوع مطرح مى شود که نزدیک به ۵۰ درصد آب شیرین کن هاى جهان از سوى این کشورها راه اندازى شده است وچناچه کوتاه بیاییم سهم خود را از این آب ها از دست مى دهیم.
گزارش محمد شبیری
انتهای گزارش //
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0