توصیه تغذیه ای برای سالمندان
سالمندان ممکن است به دلیل بیماری هایی که دارند، محدودیت های غذایی برای آن ها تجویز شود؛ با این حال باید رژیم غذایی آن ها طوری باشد که همه ویتامین ها و پروتئین های مورد نیاز بدنشان را تأمین کند.
سوء تغذیه در عین اضافه وزن
مدیر گروه تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفتگو با پایگاه خبری خانه بهاری گفت: یکی از مشکلات مهم در بین سالمندان سوء تغذیه است که برغم اینکه ممکن است سالمند ما اضافه وزن داشته باشد؛ ولی همزمان کمبود بعضی از مواد مغذی را نیز دارد؛ بنابراین میوه، سبزیجات و مغزها در بین سالمندان نیز باید استفاده شود و چنانچه مشکلات دندانی دارند، مغزها را به صورت پودر شده و سبزیجات را رنده شده استفاده کنند؛ اما هرگز حذف نشوند.
ضرورت وجود ماهی در برنامه غذایی
دکتر مرضیه اکبرزاده افزود: نکته دیگر مصرف گوشت ها، به ویژه گوشت های سفید است؛ مصرف ماهی را تا حدی که برای آن ها ممکن است در برنامه غذایی خود قرار دهند.
۱۰ الی ۱۲ لیوان آب
دکتر اکبرزاده اظهار داشت: مسئله مهم دیگر درباره سلامتی سالمندان، تأکید بر مصرف فراوان مایعات است؛ چون در دوران سالمندی احساس تشنگی با وضعیت آب بدن همخوانی ندارد؛ به این معنی که بسیاری مواقع بدن دچار کم آبی است؛ اما فرد سالمند احساس تشنگی ندارد؛ بنابراین سالمندان عزیز در طول روز بین ۱۰ الی ۱۲ لیوان آب را باید مصرف کنند؛ حتی اگر احساس تشنگی نداشته باشند.
حفظ توده عضلانی
این عضو هیأت علمی در ادامه گفت: نکته دیگر برای سلامت سالمندان، توجه به حفظ توان عضلات است؛ وضعیت مناسب ویتامینD و دریافت پروتئین کافی، مخصوصاً استفاده از لبنیات و به ویژه ماست و نیز در حد توان تحرک مناسب، در حفظ توده عضلانی بسیار مؤثر است.
ضرورت ورزش در حد توان
دکتر مرضیه اکبرزاده افزود: تحرک نیز در حد توان برای سالمندان ضروری است و پیاده روی در جای صاف که از آسیب های احتمالی در امان بمانند برای قلب و تناسب فشار خون و تنفس سالمند بسیار لازم است.
انتهای پیام//
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0