با «بدترین روز زندگی شما» خوب انتخاب کنیم

در کتاب «بدترین روز زندگی شما» به مخاطب یاداور می‌شود که با هر انتخاب، مسیر زندگی‌اش در لحظه تغییر می‌کند و می‌تواند بسیار خوشبخت و یا برعکس بدبخت و زیان‌دیده شود.

در بخش معرفی کتاب خانه بهاری، به سراغ یک نویسنده آمریکایی رفته‌ایم که چطور انتخاب کردن و با نتایج آن رو به رو شدن را با مخاطب تمرین می‌کند. برای معرفی بیشتر این کتاب به سراغ معصومه مرادی، نویسنده و شاعر شیرازی رفته‌ایم.

روزهای خوب نوجوانی و جوانی، روزهای تفکر، هیجان، خلاقیت، آزمون و خطا، تغییر در روش زندگی و کشف راه‌های تازه است.

خداوند مهربان با تغییر سلسله‌وار روز به شب، ماه به سال، فصل به فصل و حرکت و تغییر در چرخه‌ی روزها ضرورت پویایی را به انسان گوشزد می‌کند. این موضوع آن‌قدر اهمیت دارد که در باورهای دینی ما نیز به آن تاکید فراوان شده است. چنانکه امام کاظم علیه السلام در حدیثی گرانمایه می‌فرماید: کسی که دو روزش با هم برابر باشد زیان‌کار است.

بسیاری از شاعران و نویسندگان در سراسر گیتی نیز کوشیده‌اند در آثار خود به این مهم بپردازند. ادوارد پاکارد نویسنده‌ی معاصر آمریکایی در بعضی از رمان‌‌های خود تلاش کرده است مسیرهای گوناگون زندگی را به مخاطب نشان دهد و به او یاداور شود که با هر انتخاب، مسیر زندگی‌اش در لحظه تغییر می‌کند و می‌تواند بسیار خوشبخت و یا برعکس بدبخت و زیان‌دیده شود.

کتاب «بدترین روز زندگی شما» از این نویسنده به این‌گونه است. در  این رمان کوتاه که در سال ۱۳۹۰ در ۳۰۰۰ نسخه و در ۱۱۶ صفحه به همت نشر دیبایه و ترجمه فریبا شریفی در ایران منتشر شده است؛ قهرمان داستان که به گونه‌ای خود خواننده است در ۳۸ مسیر مختلف، با فضاسازی‌ها، روایت‌ها و نگاه‌های کاملا متفاوت داستان را می‌سازد.

او که در شروع داستان پسری خرافی است، در مسیر رفتن به منزل عموی خود ناگزیر است مراحلی را طی کند. این مسیرها گاهی او را به مرگ و تباهی و گاه به خوشبختی می‌رساند. پاکارد خواننده را در انتخاب مسیر آزاد می‌گذارد و از او می‌خواهد که سرنوشت خود را با انتخاب خود رقم بزند. به این صورت که با انتخاب هر مسیر مخاطب را به صفحه‌ای ارجاع داده و داستان را ادامه می‌دهد. اگر در طول مسیر انتخابی، مخاطب به تباهی یا مرگ برسد، برای آن‌که بفهمد اگر در مسیری دیگر راه را ادامه داده بود به کجا می‌رسید می‌تواند بر‌گردد و مسیر دوم را شروع کرده و بخواند.

آنچه بدیهی است آن است که نویسنده کوشیده است به مخاطب یادآوری کند که اگر چه در انتخاب مسیر آزاد است اما باید پیامدهای انتخاب خود را بپذیرد و نیز هر زمان که احساس کرد اشتباه کرده است می‌تواند تغییر مسیر دهد و راه درست را انتخاب کند و در لایه‌ی دوم متن به مخاطب بگوید در واقعیت زندگی گاهی یک انتخاب اشتباه ممکن است جبران‌نا‌پذیر باشد و باید کوشید تا مسیر صحیح زندگی را انتخاب و طی کرد.

ادوارد پاکارد با بهره‌گیری از بسیاری از ویژگی‌های مخاطب نوجوان و جوان چون جسارت، خطرپذیری، خلاقیت و استقلال و نوجویی، بر جذابیت اثر خود افزوده و امکان هم‌ذات‌پنداری را در خواننده بالا برده است به گونه‌ای که در مسیر داستان فاصله‌ای بین قهرمان و مخاطب دیده نمی‌شود. زبان کتاب ساده و روان است و خواننده را با خود همراه می‌کند.

در مقدمه‌ی کتاب آمده است:

در این کتاب، تنها شماخواننده‌ی کتاب، مسئول اتفاق‌ها و پایان داستان هستید. در این کتاب خطرها، انتخاب‌ها و ماجراهای گوناگونی وجود دارد. باید هوشیار باشید و مراقب، زیرا هر تصمیم نادرست ممکن است به یک فاجعه و یاحتی مرگ منجر شود. اما نا امید نشوید. هر زمان اراده کنید می‌توانید به عقب برگردید و مسیر داستان و نتیجه‌ی آن را تغییر دهید.

اگر خواهان تغییر و تحول در زندگی خود و دیدن نتیجه‌ی انتخاب‌هایتان هستید مطالعه‌ی  این کتاب پر هیجان را از دست ندهید.

لینک کوتاه این خبر: https://khanebahari.ir/?p=13597

به اشتراک بگذارید
سوزان رضائی
سوزان رضائی
مقالات: 207

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 5 =