نقش تغذیه در پیشگیری و کنترل بیماری دیابت

تحقیقات نشان می‌دهد که این تغییرات نه تنها به بهبود و کنترل قند خون کمک می‌کنند، بلکه از عوارض جانبی نظیر هیپرلیپیدمی و فشار خون نیز جلوگیری می‌کنند.

به گزارش خانه بهاری به نقل از کارشناس کارشناس تغذیه بهداشت شهدای والفجر شیراز، تحقیقات نشان می‌دهد که این تغییرات نه تنها به بهبود و کنترل قند خون کمک می‌کنند، بلکه از عوارض جانبی نظیر هیپرلیپدمی و فشار خون نیز جلوگیری می‌کنند.

عواملی چون اضافه وزن، چاقی شکمی، فعالیت بدنی ناکافی، و عوامل ژنتیکی از عوامل خطر ابتلا به دیابت نوع دو هستند. مصرف غذا نیز نقش مهمی در تنظیم ریتم شبانه‌روزی دارد که موجب تعادل گلوکز و لیپید می‌شود.

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که پخت گوشت با حرارت بالا ممکن است به افزایش خطر دیابت نوع دو منجر شود.

محققان به وجود مواد شیمیایی مضری اشاره کرده‌اند که پخت با حرارت بالا تولید می‌شوند و ممکن است با تولید انسولین تداخل کرده یا مقاومت به انسولین را افزایش دهند.

برای کاهش این خطر، توصیه می‌شود که مصرف گوشت قرمز و فرآوری شده محدود شده و به جای آن از منابع پروتئینی دیگر مانند مرغ و ماهی استفاده شود. همچنین، روش‌های پخت با دمای کمتر تا متوسط مانند سرخ‌کردن یا آبپز توصیه می‌شود.

در مطالعات جدید ارتباط بین مصرف بیش از حد نمک و ابتلا به دیابت نوع دو ثابت شده است. حتی حذف نمک از رژیم غذایی می‌تواند به پیشگیری از دیابت نوع دو کمک کند.

انتهای خبر//

ارسال در:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید